Bioprogrammet

Se även: Bioguiden

Bioprogrammet hittar du också i lokal tidningen ÖSP

Du kan även se hela Trosa Bios program på bio.se

Söndag 10 December 2023
Klockan 15:00

1 tim 35 min.


Tillåten från 7 år.

Förköp biljetter här
Önskan

Önskan är berättelsen om Asha, en ung flicka som ger en önskan upp mot stjärnorna och får den besvarad bokstavligen. En stjärna till bråkmakare kommer ned från himlen för att göra henne sällskap.

Trailer: Önskan
Söndag 10 December 2023
Klockan 19:00

1 tim 22 min.


Tillåten från 7 år.

Förköp biljetter här
Reality

Den 3 juni 2017 kommer 25-åringen Reality Winner hem från sina ärenden för att hitta två FBI agenter utanför hennes hem. De påbörjar ett kryptiskt förhör om hennes tid i det amerikanska flygvapnet och jobbet som översättare för NSA. Realitys liv börjar sakta nystas upp. Var hon skyldig för läckan av ett hemlighetsstämplat dokument om Rysslands inblandning i det amerikanska valet 2016? Regissören Tina Satter bjuder in till en rafflande thriller med dialog tagen direkt från FBIs förhörsprotokoll där Emmy-nominerade Sydney Sweeney (The White Lotus, Euphoria) är fullständigt lysande som Reality Winner. En osannolik och sann historia om den första visselblåsaren under Trump-eran.

Trailer: Reality
Söndag 17 December 2023
Klockan 15:00

1 tim 52 min.


Tillåten från 7 år.

Förköp biljetter här
Wonka

Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer ”Wonka”. Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.

Trailer: Wonka
Söndag 17 December 2023
Klockan 19:00

1 tim 15 min.


Tillåten från 15 år.

Förköp biljetter här
Nille på Ringsö

Många drömmer om att hoppa av ekorrhjulet – utan att våga. Nille Kjellberg lämnade Stockholm och karriären bakom sig i början av 90-talet. I den sörmländska skärgården, bland hjortar och islandshästar, hittade han ett annat sätt att leva. I samklang med naturen och årstidernas växlingar. Utan tankar på status, prylar eller vad andra ska säga. På sommarhalvåret hjälper hans nu 94-åriga mamma till med turridningarna. På vintern – då bor Nille ensam på sin öde ö.

Trailer: Nille
Tisdag 26 December 2023
Klockan 15:00

? tim ?? min.


Tillåten från 0 år.

Förköp biljetter här
Bamse och världens minsta äventyr

Nalle-Maja är med familjen på picknick men ingen verkar vilja leka med henne. När hon i ensamhet får i sig XYZ-saft och blir pytteliten tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta henne och går det att göra skillnad om man är liten som en myra?

Trailer: Bamse
Tisdag 26 December 2023
Klockan 19:00

1 tim 58 min.


Tillåten från 11 år.

Förköp biljetter här
Hammarskjöld

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Trailer: Hammarskjöld
Onsdag 27 December 2023
Klockan 15:00

1 tim 22 min.


Tillåten från 7 år.

Förköp biljetter här
Änder

Den här julen bjuder Illumination, skaparna av storfilmerna Minioner, Dumma Mej, Sing och Super Mario Bros. Filmen, in dig till en spännande flygresa till det okända, på en rolig, fullfjädrad familjesemester i den actionfyllda nya originalkomedin, Änder! Familjen Gräsand är fast i gamla hjulspår. Medan pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt i deras New England-damm, längtar mamma Pam efter att skaka om saker och ting och få visa barnen – tonårssonen Dax och lillasyster Gwen – hela vida världen. Efter att en migrerande ankfamilj mellanlandat i dammen, med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica.

Trailer: Änder
Onsdag 27 December 2023
Klockan 19:00

? tim ?? min.


Tillåten från ? år.

Förköp biljetter här
Ett sista race

Streetracing-legenden Dennis har levt hela livet på fel sida om lagen. Efter att ha försummat sitt äktenskap och varit frånvarande i sin 16-åriga dotters liv, har han nu bestämt sig för ett ansvarsfullt och stilla liv. Något som snart bryts upp när han får reda på att dottern ska delta i ett race med sin nya kille. För att stoppa detta beger han sig ut på en resa och början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Trailer: Ett sista race
Söndag 7 Januari 2023
Klockan 15:00

1 tim 32 min.


Tillåten från 0 år.

Förköp biljetter här
Vermeer på Rijksmuseum

Under våren 2023 öppnade Rijksmuseum i Amsterdam den största utställningen med Vermeer som någonsin genomförts. Utställningen blev snabbt utsåld men kan nu upplevas på bio med premiär 22 september.
Med lån från hela världen kunde Rijksmuseum i Amsterdam sammanföra Vermeers mest kända verk i en stor retrospektiv. Målningar som Flicka med pärlörhänge (Girl with a Pearl Earring), Geografen (The Geographer), Mjölkerskan (The Milkmaid), Den lilla gatan (The Little Street), Dam skriver ett brev (Lady Writing a Letter with her Maid) och Kvinnan med vågen (Woman Holding a Balance).
Utställningen blev snabbt slutsåld men nu kommer en unik chans att se den på bio med guidning av verken tillsammans med chefen för Rijksmuseum och utställningens curatorer.
Med museet Mauritshuis i Haag har Rijksmuseum forskat på Vermeers konstnärskap, hans konstnärliga val och motiv för hans kompositioner, såväl som den kreativa processen bakom hans målningar. Filmen skapar en fördjupad förståelse för detta samt konstnärens otroliga måleri.
”Vi trodde inte det var möjligt att så många museer var villiga att låna ut sina mästerverk.” – Taco Dibbits, chef för Rijksmuseum

Trailer: Vermeer
Söndag 7 Januari 2023
Klockan 19:00

1 tim 26 min.


Tillåten från ? år.

Förköp biljetter här
Det sista stoppet

Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång sker flera oväntade och inspirerande möten med människor som leder till nya intryck och insikter. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa.

Trailer: Sista stoppet
Söndag 14 Januari 2023
Klockan 15:00

1 tim 30 min.


Tillåten från 0 år.

Förköp biljetter här
Callas – Paris 1958

Upplev den legendariska konserten med Maria Callas från Paris Opéra, som för första gången restaurerats för spektakulär visning på stor bioduk. Inspelningen från 1958 är ett unikt tidsdokument som vackert har omarbetats till färg inför Maria Callas 100-årsjubileum. Biopremiär 25 november!
En natt att minnas. Den 19 december 1958 intar Maria Callas för första gången den berömda scenen på praktfulla Paris Opéra för att framföra en legendarisk föreställning, under en enda kväll.
Den uppmärksammade konserten var en stor social händelse och närvarande var både den franske presidenten Coty men även kända namn som Jean Cocteau, hertigen och hertiginnan av Windsor, Charlie Chaplin, Brigitte Bardot och många fler.
Callas uppträdde klädd i elegant haute couture och smycken värda en miljon dollar. Hon inledde med sin signaturroll, Normas ”Casta diva”, följt av den gripande ”Miserere”-scenen från Verdis Trubaduren, innan hon lättade upp stämningen med ”Una voce poco fa” från Barberaren i Sevilla. Höjdpunkten på kvällen kom i den andra halvan: en fullt iscensatt Tosca, Akt II, med den stora arian ”Vissi d’arte”.
Repertoaren i föreställningen visar Callas på topp, med både sång och skådespel, där de visuella elementen blir lika viktiga som de vokala dimensionerna. Nu är konserten tillgänglig för första gången i färg och 4K Ultra HD – noggrant restaurerad från en nyligen upptäckt ljudkälla och originalrullarna i 16 mm. Missa inte detta unika tillfälle att uppleva denna historiska föreställning på bio!

Trailer: Callas
Söndag 14 Januari 2023
Klockan 19:00

2 tim 02 min.


Tillåten från ? år.

Förköp biljetter här
Fyra små vuxna

Aspirerande partiledaren Juulia blir förkrossad när det framkommer att hennes make, prästen Matias har ett förhållande med Enni. Men i stället för att bryta och kräva skilsmässa föreslår Juulia att de ska öppna upp förhållandet och snart ansluter även Juulias nya partner Miska. När Enni blir gravid och Miska skaffar en älskare kompliceras saker ytterligare. En film om att ifrågasätta normer och testa både sina egna och omvärldens gränser. Berättad med mycket kärlek och en glimt i ögat.

Trailer: Fyra små vuxna
Söndag 21 Januari 2023
Klockan 15:00

1 tim 29 min.


Tillåten från ? år.

Förköp biljetter här
Djungelgänget – På äventyr jorden runt

Uppföljare till filmen ”Djungelgänget” från 2017. Denna gång måste gänget resa jorden runt för att rädda världen från ett konstigt rosa skum sprider sig över djungeln. Det är en uppfinning av Albert, en briljant vetenskaplig bältdjur som försvann för flera år sedan. Detta rosa skum har egenskapen att explodera vid kontakt med vatten, och regnperioden börjar om en månad!

Trailer: Djungelgänget
Söndag 21 Januari 2023
Klockan 19:00

1 tim 43 min.


Tillåten från ? år.

Förköp biljetter här
Ett hjärta är alltid rött

Detta är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet. Imperiet föddes ur det ikoniska punkbandet Ebba Grön. De blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 80-talets största svenska rockband. Medialt påpassade, men ofta obekväma i kändisskapet, tog bandet musiken i nya riktningar.

Trailer: Imperiet
Söndag 28 Januari 2023
Klockan 15:00

2 tim 15 min.


Tillåten från 15 år.

Förköp biljetter här

Melancholia

Lars Von Triers filmklassiker som opera på bio! Med Anne Sofie von Otter och Rihab Chaieb på Kungliga Operans scen.
Den ikoniske regissören Lars von Triers apokalyptiska Melancholia tog världen med storm 2011. Nu har tonsättaren Mikael Karlsson – känd för sin musik till Alexander Ekmans succébaletter Midsommarnattsdröm och Eskapist – skapat en helaftonsopera av den fascinerande filmen.
Bland solisterna återfinns sopranen Lauren Snouffer – virtuos på både barockopera och samtida musik – som Justine, Metropolitanoperans unga stjärnskott Rihab Chaieb som Claire och Anne Sofie von Otter som den iskalla modern Gaby.
På sin bröllopsfest får den vackra men deprimerade Justine syn på en röd stjärna på himlen. Det är planeten Melancholia som är på kollisionskurs med jorden. Nyblivne maken Michael försöker lugna henne med sin kärlek. Men ingen kan hindra de mystiska krafter som väcks inom Justine. Och Melancholia kommer allt närmare.

Trailer: Melancholia
Söndag 28 Januari 2023
Klockan 19:00

1 tim 53 min.


Tillåten från 11 år.

Förköp biljetter här
The Old Oak

Puben The Old Oak kämpar för överlevnad i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna. Men pubägaren TJ Ballantyne blir vän med flyktingen Yara, och börjar snart se möjligheter snarare än hot.

Trailer: The Old Oak