Bioprogrammet

Se även: Bioguiden

Bioprogrammet hittar du också i lokal tidningen ÖSP

Du kan även se hela Trosa Bios program på bio.se

Söndag 26 Mars 2023
Klockan 15:00.

1 tim 39 min.


Tillåten från 0 år.


Köp biljetter här: Kungen
Kungen

Under två år uppvaktade filmregissören Karin af Klintberg hovets informationsavdelning. Till slut fick hon som första journalist någonsin ett ja. En unik möjlighet att på nära håll få följa kung Carl XVI Gustaf i hans liv och arbete. Inspelningarna började förra våren och sedan dess har det blivit flera möten. Ibland på avstånd, under mer formella former, som vid invigningar och statsbesök. Ibland på tu man hand, på Stockholms slott eller i parken på Solliden, vid kungens sommarboende på Öland. Samtalen handlar om allt från barndom till kungalivets toppar och dalar. Det är första gången i historien som det pågår en dokumentärfilmsinspelning om och med en kung medan han fortfarande lever. Kungens farfar Gustaf VI Adolf och farfars far Gustaf V gav inte intervjuer.
Söndag 26 Mars 2023
Klockan 19:00.

2 tim 49 min.


Tillåten från 15 år.


Köp biljetter här: John Wick 4
John Wick: Chapter 4

Fortsättningen på action-sagan om den professionella torpeden John Wick.
Fredag 14 April 2023
Klockan 19:00.

1 tim 32 min.


Tillåten från 15 år.

Trosa Kommun bjuder på gratis finsk film !
Grymma Tider
Armotonta menoa – hoivatyön lauluja

Grymma tider – vårdarbetets sånger är en dokumentärisk sångfilm färgad av mörk humor. Filmen handlar om den finska äldreomsorgens tillstånd, om vårdarbetarna och vårdtagarna samt deras anhöriga. Filmen berättar om den krisande äldreomsorgens vardag genom dokumentäriska episoder och genom sång.
Det som man inte kan prata om, måste man sjunga.
Söndag 16 April 2023
Klockan 15:00.

1 tim 18 min.


Tillåten från ? år.


Köp biljetter här: Kamomilla Stad
Folk och rövare i Kamomilla stad

De tre rånarna, Kasper, Jesper och Jonathan bor strax utanför den fridfulla Kamomillastad och när de behöver något smyger de helt enkelt in till stan och stjäl det. En dag arresteras de tre rånarna och placeras i stadens fängelse. Men när en brand bryter ut får trion en chans att bevisa för staden att de är mer än bara rånare. Thorbjørn Egners älskade berättelse om Kamomillastad i en helt ny fartfylld och färgstark animerad film för hela familjen! Hör alla kända låtar i nyinspelningar.
Söndag 16 April 2023
Klockan 19:00.

2 tim 07 min.


Tillåten från 15 år.


Köp biljetter här: Kompromat
Kompromat

Diplomaten Mathieus senaste uppdrag är ett jobb som kulturchef för den ryska avdelningen av Alliance Française. Efter flytten dröjer det dock inte länge innan hans ofta frispråkiga kulturevenemang och stöd till konstnärer väcker myndigheternas ilska. Snart finner han sig stämplad för ett fruktansvärt brott som troligen iscensatts av FSB, ryska säkerhetspolisen. Det är lönlöst att bestrida anklagelserna och de franska myndigheterna står maktlösa. Enda utvägen är att själv orkestrera en flykt.
Söndag 23 April 2023
Klockan 15:00.

1 tim 15 min.


Tillåten från 0 år.


Köp biljetter här: Lumlarna
Lumlarnas förtrollade skog

De två hemliga agenterna Klas och Bruno tjänar olika herrar. Fiendskapen mellan Solens och Månens kungariken går långt tillbaka. En dag stöter Klas och Bruno på varandra i Förtrollade skogen. Misstänksamheten gör det till ett laddat möte. Men snart inser agenterna att de är ute på samma uppdrag: att rädda alla från de fruktansvärda jättar som omringar skogen.

Lumlarnas förtrollade skog är en färgstark, poetisk och magisk barnfilm från samma regissör som gav oss den Oscarsnominerade och mångfaldigt prisbelönta Pojken och världenLumlarnas Förtrollade skog tar på sagans vis upp allvarliga ämnen, utan att måla någon på näsan.
Söndag 23 April 2023
Klockan 19:00.

1 tim 58 min.


Tillåten från 15 år.


Köp biljetter här: Holy Spider
Holy Spider

Familjemannen Saeed beger sig på ett religiöst uppdrag – att ”rensa” den heliga iranska staden Mashhad från korrupta prostituerade. Efter att ha mördat flera kvinnor blir han ännu mer desperat av att allmänheten inte verkar bry sig.
Söndag 30 April 2023
Klockan 15:00.

1 tim 25 min.


Tillåten från ? år.


Köp biljetter här: Tandfen
Tandfen i trubbel

En fräck älva vid namn Violetta går vilse in i den mänskliga världen. För att gå tillbaka till sagovärlden träffar hon och slår sig ihop med en 12-årig tjej som heter Maxie och upptäcker sitt sanna öde.