Bioprogrammet

Se även: Bioguiden

Bioprogrammet hittar du också i lokal tidningen ÖSP

Söndagen den 26 September 2021

klockan 15:00

Längd 1:28

Tillåten från ? år

Boka och köp biljett här
Paw Patrol

PAW Patrol är på gång! När deras största rival, Överdängare, blir borgmästare i närliggande Äventyrsstaden och börjar härja i stan, lägger Ryder och allas favorithjältevalpar in högsta växeln för att ta sig an utmaningen. Medan en av valparna måste möta sitt förflutna i Äventyrsstaden får teamet hjälp från en ny allierad hund, den smarta taxen Liberty. Tillsammans, och beväpnade med spännande nya prylar och utrustning, kämpar PAW Patrol för att rädda medborgarna i Äventyrsstaden!
 
Trailer: Paw Patrol
Söndagen den 26 September 2021

klockan 19:00

Längd 1:43

Tillåten från 7 år

Boka och köp biljett här
Lena

Till min dotter om jag hade någon. Filmen om Lena Nyman är ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina konstnärer. När Lena Nyman blir antagen till Dramatens elevskola är hon redan en kändis i Sverige. Från scenskolan och 60-talets sprakande kulturliv blir hon plötsligt världsberömd med de kontroversiella Nyfiken-filmerna. När Lena dör 2011 lämnar hon efter sig 17 papperskassar fulla av hemligheter…
 
Trailer: Lena
Torsdagen den 30 September 2021

klockan 19:00

Längd 2:43

Tillåten från 11 år

Boka och köp biljett här
James Bond: No Time To Die

I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.
 
Trailer: James Bond
Söndagen den 17 Oktober 2021

klockan 15:00

Längd 1:22

Tillåten från ? årBoka och köp biljett här
Jorden Runt På 80 Dagar

Passepartout är en ung och nyfiken silkesapa som alltid drömt om att bli upptäcksresande. En dag träffar han den våghalsige och dumdristige grodan Phileas, som slår vad om att det går att resa jorden runt på 80 dagar, allt för att vinna 10 miljoner musslor. Passepartout ser en möjlighet av få utforska världen och tillsammans med sin nya vän inleder de ett galet och spännande äventyr fullt av spännande överraskningar.
I rollerna:
 
Trailer: Jorden Runt På 80 Dagar
Söndagen den 17 Oktober 2021

klockan 19:00

Längd 2:22

Tillåten från ? årBoka och köp biljett här
The Last Duel

Historien i ”The Last Duel” utspelas i 1300-talets Frankrike och fokuseras på en man som återvänder hem från kriget och upptäcker att hans fru blivit våldtagen av hans vän. Ingen tror på kvinnan och soldaten vädjar därför till kungen om att få tillåtelse att duellera mot våldtäktsmannen, som då blir den sista lagliga duellen i Frankrike.
 
Trailer: The Last Duel
Söndagen den 24 Oktober 2021

klockan 15:00

Längd 1:47

Tillåten från ? årBoka och köp biljett här
Baby Bossen 2: Familjeföretaget

Bröderna Templeton – Tim och hans Babyboss-lillebror har blivit vuxna och glidit isär. Tim är gift och hemma-pappa. Ted är hedgefond-VD. Men en ny babyboss med ett banbrytande tillvägagångssätt och inställningen att ”allt är möjligt” kommer att föra dem samman igen… och inspirera till ett nytt familjeföretag.
 
Trailer: Baby Bossen 2
Söndagen den 24 Oktober 2021

klockan 19:00

Längd 1:57

Tillåten från 11 årBoka och köp biljett här
En Runda Till

Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare pch nya möjligheter öppnar sig. Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment att ständigt vara alkoholpåverkade. Om Churchill vann andra världskriget i en tät dimma av sprit, vad kunde de starka dropparna inte göra för dem och deras studenter?
 
Trailer: En Runda Till
Söndagen den 31 Oktober 2021

klockan 15:00

Längd ?:??

Tillåten från ? årBoka och köp biljett här
Ron Rör Om

Det här är berättelsen om den lite blyga skolkillen Barney och Ron, hans nya digitala robotkompis som är tänkt att bli hans bästa vän. Men det finns ett litet problem, Ron fungerar inte riktigt som han ska. Rons alla tokiga, tekniska fel leder till att han och Barney tillsammans ger sig ut på ett actionfyllt äventyr och de får uppleva hur underbart rörigt det är att vara bästa vänner.
 
Trailer: Ron Rör Om
Söndagen den 31 Oktober 2021

klockan 19:00

Längd 1:48

Tillåten från ? årBoka och köp biljett här
Bröllop, Begravning och Dop

I BRÖLLOP, BEGRAVNING OCH DOP – FILMEN följer vi familjerna Öhrn och Seger och tar oss genom höst och vinter på väg mot julfirande och mot en nyårsafton som oundvikligen innebär ett slut på det gamla och en början på något nytt? En film om kärleken och döden och allt däremellan.
 
Trailer: Bröllop, Begravning och Dop
Lördag 6 November 2021
Klockan 19:00
Bjuder Trosa Kommun på gratis Finsk film.
Olavi Virta – En oförglömlig röst

Olavi Virta – En oförglömlig röst handlar om en av Finlands mest framgångsrika sångare genom tiderna. Olavi Virta (1915–1972, spelad av Lauri Tilkanen) var en man med en unik röst och karisma, och som tog sin samtid med storm. Hans dröm om en musikkarriär avbröts av vinterkriget men ändå lyckades han ta sig från fattigdom till toppen. Olavi Virta blev en älskad underhållare både på estrader och i filmer, men hans struliga privatliv ledde till slut till att han förlorade allt utom sin sångröst.
Lördag 11 December 2021
Klockan 19:00
Bjuder Trosa Kommun på gratis Finsk film.
70 Är Bara En Siffra

70 är bara en siffra är Johanna Vuoksenmaas nya komedi, där schlagerstjärnan Seija Kuula spelas av legendariska Hannele Lauri.
På scenen skiner Seija i skenet av publikens älskande blickar, men väl ensam hemma stillar hon den nattliga hungern genom att äta kall korv och dricka surmjölk. Stylisten Shanella (Misa Palander) är hennes närmsta person. Seija har av tvång lärt sig att skydda sitt privatliv, men skyddet fungerar också som isolering, och även om Seija är ”älskad av hela folket” så har hon svårt att släppa människor nära. Men när Seija träffar Lauri (Mikko Nousiainen) på ett låtskrivarläger så gör samarbetets förförande krafter så hon förälskar sig. Nu måste Seija våga stiga ner från sin tron och ner till människorna – och dessutom uthärda följderna av detta.
Filmen är en hyllning till alla kvinnliga artister i Finland och i filmen får vi höra många låtar som älskas av hela nationen.