Bioprogrammet

Se även: Bioguiden

Bioprogrammet hittar du också i lokal tidningen ÖSP

Söndag 5 December 2021

Klockan 15:00


Längd 1:28

Tillåten från 7 år


Boka och köp biljett här
Spirit – Vild och Fri

Lucky Prescotts liv förändras för alltid när hon flyttar från sitt hem i staden till en liten gränsstad och blir vän med en vild mustang som heter Spirit.

Trailer: Spirit
Söndag 5 December 2021

Klockan 19:00


Längd 2:01

Tillåten från 11 år


Boka och köp biljett här
Drottning Margareta

Året är 1402. Margareta har lyckats med vad ingen man har gjort innan henne. Hon har samlat Danmark, Norge och Sverige i en fredsunion som hon ensam regerar genom hennes unga, adopterade son Erik. Unionen är full av fiender och Margareta planerar därför ett äktenskap mellan Erik och en engelsk prinsessa. En allians med England ska säkra unionens status som en ny europeisk stormakt, men en hissnande konspiration är på gång som sätter Margareta i ett omöjligt dilemma som kan kosta henne allt.

Trailer: Drottning Margareta
Lördag 11 December 2021

Klockan 19:00

Bjuder Trosa Kommun på gratis Finsk film.


Längd 1:22

Barntillåten
ENSILUMI elokuvateattereissa – Den Första Snön

Familjen Mehdipour har redan i några år bott på en förläggning i en finländsk småstad. De tror på en framtid i Finland och lever sitt liv liksom vilken som helst familj som njuter av den finska sommaren, nattlösa nätter och plättfester tillsammans med lokala vänner. Familjen får veta att deras asylansökan har avslagits, men de ser ändå positivt på framtiden.
De överklagar beslutet och fortsätter sitt liv trots hotet om avvisning. Familjens son Ramin börjar sitt första år på högstadiet och varje stund blir ännu värdefullare för honom. Ramin som lever på tröskeln till ungdomen och vuxenlivet letar efter sin egen röst och plats i världen tillsammans med sin bästa vän Jigi. Samtidigt försöker Ramins levnadsglada föräldrar bygga ett lyckligt och tryggt liv för familjen.

Trailer: Ensilumi
Söndag 12 December 2021

Klockan 15:00


Längd 1:37

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Clifford Den Stora Röda Hunden

När mellanstadieeleven Emily Elizabeth (Darby Camp) träffar en magisk djurräddare (John Cleese) som ger henne en liten röd valp, förväntar hon sig inte att vakna och hitta en gigantisk hund på över tre meter i sin lilla lägenhet i New York City. Medan hennes ensamstående mamma (Sienna Guillory) är borta med jobbet, drar Emily och hennes roliga men impulsiva farbror Casey (Jack Whitehall) ut på ett New York-äventyr som kommer att få dig att sitta på helspänn. Clifford, baserad på den älskade karaktären från Scholastic Books, kommer att lära världen hur man älskar stort!

Trailer: Clifford
Söndag 12 December 2021

Klockan 19:00


Längd 2:36

Tillåten från ? år


Boka och köp biljett här
West Side Story

WEST SIDE STORY är baserad på den framgångsrika Broadway-musikalen från 1957 och är en berättelse om ungdomlig kärlek och gängrivalitet i 50-talets New York. I rollerna ser vi bland andra Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (Maria), Ana Isabelle (Rosalia), Corey Stoll (Lieutenant Schrank), Brian d’Arcy (Officer Krupke), Curtiss Cook (Abe) och Oscarbelönade Rita Moreno som Valentina.
Regi – Steven Spielberg

Trailer: West Side Story
Söndag 19 December 2021

Klockan 15:00


Längd 1:28

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Paw Patrol

PAW Patrol är på gång! När deras största rival, Överdängare, blir borgmästare i närliggande Äventyrsstaden och börjar härja i stan, lägger Ryder och allas favorithjältevalpar in högsta växeln för att ta sig an utmaningen. Medan en av valparna måste möta sitt förflutna i Äventyrsstaden får teamet hjälp från en ny allierad hund, den smarta taxen Liberty. Tillsammans, och beväpnade med spännande nya prylar och utrustning, kämpar PAW Patrol för att rädda medborgarna i Äventyrsstaden!

Trailer: Paw Patrol
Söndag 19 December 2021

Klockan 19:00


Längd 1:25

Tillåten från 0 årBoka och köp biljett här
Solrosor

Vincent van Goghs solrosor är bland hans mest kända verk och några av de mest ikoniska målningarna i världen. Nu presenterar vi en ny film om Van Goghs solrosor med premiär på bio den 19 november.

I en extraordinär utställning tog Van Gogh-museet en ny och avslöjande titt på de fem offentligt ägda versionerna av Solrosor i en vas. Man känner genast igen dem, men filmen går vidare för att utforska de många frågor och mysterier som omger dessa verk.

Varför valde Van Gogh den exotiska solrosen med sin långa stjälk och gyllene blomma? Vad försökte Van Gogh säga med sina verk och hur skiljer de sig från version till version? Och vilka hemligheter upptäckte forskare när de analyserade verken i detalj?

Allt avslöjas i denna fascinerande film som färdas från Amsterdam till Tokyo, Philadelphia, London och München för att filma alla fem verk i detalj.

Varje målning är olik den andra och har sin egen unika historia, som spänner över en av de mest kända och turbulenta perioderna i konsthistorien. Alla fem målningar anses vara i ett så känsligt tillstånd att det aldrig kommer att bli en utställning med alla fem tillsammans någonsin igen.
Söndag 26 December 2021

Klockan 15:00


Längd 1:09

Tillåten från ? år


Boka och köp biljett här
Bamse och Vulkanön

Just som allt verkar vara lugnt och skönt hemma hos Bamse och hans vänner kommer ett nödanrop från Skalmans gamla forskarkollega, biologen Beanka, som mystiskt verkar ha försvunnit på en forskningsresa. Trots att Lille Skutt darrande försöker förklara varför det alltid är dumt att åka på äventyr man inte riktigt vet hur de skall sluta, ger sigvåra vänner ut på ett räddningsuppdrag som tar dem förbi hungriga vargar, själviska skurkar och livsfarliga vulkanutbrott. I hasorna har de dessutom en ny antagonist i Bamses värld – den mer än självgoda och självförhärligande småtjuven Kattja som i Bamse och Vulkanön gör sitt intåg i Bamses värld

Trailer: Bamse
Söndag 26 December 2021
Klockan 19:00

Måndag 27 December 2021
Klockan 15:00

Längd ?:??
Tillåten från ? år


Boka och köp biljett 26 Dec här
Boka och köp biljett 27 Dec här
Utvandrarna

UTVANDRARNA är berättelsen om modet att ge sig ut i det okända. Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Ett hopp tänds och Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig på en resa utan återvändo.

I rollerna:
Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård, Tove Lo, Sofia Helin, Laurence Kinlan, Ola Normelli, Díana Bermudez m.fl.

Trailer: Utvandrarna
Söndag 27 December 2021Klockan 19:00


Längd 1:38

Tillåten från ? år


Boka och köp biljett här
Tills Solen Går Upp

Peder springer på sin före detta flickvän Hanna. Båda är numera lyckligt gifta men det är uppenbart att en stark attraktion finns kvar. I julklapp, av sin fru, får den bokintresserade Peder en bok från 1500-talet som handlar om drömmar. Den magiska boken ger honom nyckeln till att bryta gränsen mellan dröm och verklighet så att man i drömmenkan göra saker som inte är möjligt i den verkliga världen. Peder och Hanna känner en stor kärlek till varandra men ingen av dem vill bryta upp sina äktenskap. I desperation och med hjälp av boken kommer Peder och Hanna på att dom kan vara tillsammans i drömvärlden. Men när drömmar och verklighet flyter samman får livet oanade konsekvenser…

Trailer: Tills Solen Går Upp
Söndag 2 Januari 2022

Klockan 15:00


Längd 1:52

Tillåten från ? år


Boka och köp biljett här
Sing 2

Buster har gjort New Moon Theatre till en lokal hit, men Buster har ett större mål i sikte: att sätta upp en ny show på Crystal Tower Theatre i glamorösa Redshore City. Utan de rätta kontakterna, måste Buster och hans artister – inklusive den plågade grismamman Rosita, det rockande piggsvinet Ash, den seriösa gorillan Johnny, den blyga elefanten Meena och, naturligtvis, den svinaktigt extraordinära provokatören Gunter – ändå på något sätt ta sig in på världsberömda Crystal Entertainment, som drivs av en hänsynslös mogulvarg som heter Jimmy Crystal.


Trailer: Sing 2
Söndag 2 Januari 2022

Klockan 19:00


Längd 2:43

Tillåten från 11 år


Boka och köp biljett här
James Bond – No Time To Die

I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

Trailer: James Bond
Söndag 9 Januari 2022

Klockan 15:00


Längd 1:22

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Yakari – En Speciell Resa

Yakari, om Siouxpojken som kan prata med djur, såg dagens ljus 1969 och skapades av André Jobin och Claude de Ribaupierre. Serien blev en omedelbar succé och tillhör de mest sålda i det fransk-belgiska serievärlden. Äventyret börjar med att Yakari ger sig ut på jakt efter Lilla Åskan, en rekordsnabb vildmustang som alla menar att är otämjbar. Under den strapatsrika jakten genom de storslagna landskapen kommer Yakari vilse, men får hjälp av Stora Örn som skänker honom förmågan att prata med djur.

Trailer: Yakari
Söndag 9 Januari 2022

Klockan 19:00


Längd 1:51

Tillåten från 11 år


Boka och köp biljett här
Spencer

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål – att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet. Kristen Stewart är Oscartippad för sin mästerliga gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket till Spencer, som regisserats av mannen bakom Jackie.

Trailer: Spencer
Söndag 16 Januari 2022

Klockan 15:00


Längd 1:33

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Pelle Kanin 2

I PELLE KANIN 2 – PÅ RYMMEN är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

Trailer: Pelle Kanin 2
Söndag 16 Januari 2022

Klockan 19:00


Längd 1:40

Tillåten från 7 år


Boka och köp biljett här
Jag är Zlatan

Jag är Zlatan är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt – med talang, hårt arbete och trots motgångar vågade tro på sig själv och sin livsdröm.


Trailer: Zlatan
Söndag 23 Januari 2022

Klockan 15:00


Längd 1:25

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Hurra ! Land i Sikte

Noaks ark driver planlöst omkring på öppet hav utan land i sikte. Matförråden sinar och freden mellan djuren på båten är hotad. När olyckan är framme och de bästa vännerna Finny och Leah faller överbord, spolas de rakt in i ett galet äventyr som inkluderar hemliga öar, mystiska varelser och brinnande vulkaner. Kommer de busiga hjältarna att klara sig helskinnade tillbaka? Och finns arken ens kvar?

Trailer: Hurra !
Söndag 23 Januari 2022

Klockan 19:00


Längd 1:24

Tillåten från 0 år


Boka och köp biljett här
Tryffeljägarna från Piemonte

Djupt i Piemonte, Italien, jagar en grupp män, 70 eller 80 år gamla, efter den ovanliga och dyra vita tryffeln Alba – som har undvikit modern vetenskaps försök till odling. De lever ett enklare liv, jämsides deras lojala djur och perfekta land, som taget från en saga. Efterfrågan av vita tryfflar ökar för varje år, även när utbudet har minskat. På grund av klimatförändringar, och bristen på unga människor som kan föra traditionen vidare, är deras hemligheter mer eftertraktade än någonsin.

Trailer: Tryffeljägarna
Fredagen 28 Januari 2022

Klockan 19:00


Längd ?:??

Tillåten från ? år
Göteborgs Filmfestival Invigning + Film

Välkommen till Nordens största filmfestival
Det är med stor glädje som Nordens största filmfestival återvänder till biograferna i Göteborg i full styrka. Inte nog med det, vi kommer behålla vår digitala salong även i år! Varje dag under festivalen kommer tre nya filmer premiärvisas parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.
Söndag 30 Januari 2022

Klockan 15:00


Längd 1:43

Tillåten från ? år


Boka och köp biljett här
Monsterfamiljen – Ingen är perfekt

Familjen Wishbone kan tyckas vara väldigt vanliga, men på ett sätt är de helt unika – de kan lika snabbt som oväntat förvandlas till monster! När vänner till familjen kidnappas av monsterjägaren Mila Starr måste de komma till undsättning. Dags för lillebror Max att bli en varulv och storasyster Fay en mumie, medan mamma omvandlas till en vampyr och pappa till Frankensteins monster. Det visar sig snart att Mila arbetar på uppdrag av sina stränga föräldrar, som behöver monster till hemliga experiment. Max förstår att Mila inte är ond utan bara rädd för att inte göra allt hennes föräldrar kräver, och han försöker få henne att istället hjälpa till att befria deras vänner. Tillsammans inser både Mila och familjen Wishbone att ingen är perfekt, och att det inte är så viktigt – man kan ju bli älskad för precis den man är.

Trailer: Monsterfamiljen