Bioprogrammet

Se även: Bioguiden

Bioprogrammet hittar du också i lokal tidningen ÖSP

Du kan även se hela Trosa Bios program på bio.se

Trosa Kommun bjuder på GRATIS Finsk film.

Lördag 3 December 2022
Klockan 19:00.

1 tim 38 min.Svensk Text
En Underbar Finsk Jävla Jul
KULKUSET KULKUSET

Två väldigt olika släkter ska fira jul tillsammans, och kvällen spårar ur redan vid handskakningarna då värdparet avslöjar en välhållen hemlighet; till hushållet hör även en tredje person, nämligen en gravid värdinna. Den samlade släkthopen sväljer såklart inte nyheten utan frågor, och kräver att faderskapet ska utredas – något som visar sig vara mer komplicerat än man trott. Alla galna missförstånd under kvällens gång leder julfirarna till nervsammanbrottets rand; ja, till och med jultomten blir tvungen att se sig i spegeln. Den gemensamma julen ser redan ut att vara dömd till förödelse, då det plötsligt sker ett hjärtsmältande julmirakel.
I denna feelgood-julfilm ser vi många av Finlands mest älskade komiker och skådespelare. Christoffer Strandberg, känd från bland annat tv-programmet Putous, spelar för första gången en huvudroll på vita duken.
Filmen är en omarbetad version av den svenska julfilmssuccén En underbar jävla jul.
Söndag 4 December 2022
Klockan 15:00.

1 tim 25 min.


Tillåten från 0 år.

Köp biljetter här: Månresan
Den Magiska Månresan

Ett svindlande sagoäventyr som tar dig till Månen och tillbaka!
När Peters lillasyster Anne kidnappas av den onda Månmannen ger Peter sig av mot Månen! Han landar till slut på Stjärnängen och möter där den sömniga John Blund och en liten skalbagge som letar efter sin fru. Tillsammans reser de mot slottet bland molnen för att delta i Nattälvans middagsbjudning, och få veta mer om vart de försvunna tagit vägen.
Regisserad av personen bakom tittarsuccéerna om Pettson och Findus – Roligheter, Pettson och Findus – Juligheter och Pettson och Findus – Findus flyttar hemifrån.
Baserad på barnboksklassikern Lille Petters resa till månen, som senare också blev både pjäs och operastycke – för barn! (även i Sverige)
Söndag 4 December 2022
Klockan 19:00.

1 tim 29 min.


Tillåten från 0 år.

Köp biljetter här: Bonusfamiljen
Länge Leve Bonusfamiljen

Hur länge ska man kämpa för sitt äktenskap och kan man förlåta otrohet?
Lisa och Patrik har lappat ihop sitt äktenskap efter Patriks otrohet ett år tidigare när ett brev från tingsrätten dimper ner. Det visar sig att Lisa glömt bort att hon lämnade in skilsmässopapper när det var som sämst mellan dem och nu är skilsmässan ett faktum.
Patrik bli bestört, han vill absolut inte vara skild från Lisa och bestämmer sig för att överraska henne i fjällen med ett bröllop på nyårsafton. Väl på plats kommer det fram att Lisa också har varit otrogen och allt vänds upp och ner.
Söndag 11 December 2022
Klockan 15:00.

2 tim 00 min.


Tillåten från 11 år.

Köp biljetter här: Bränn alla mina brev


Bränn Alla Mina Brev

Tre tidsperspektiv. Två generationer. En hemlighet.
Efter ett gräl med sin fru inser Alex Schulman att han måste ta itu med sin vrede. En ilska som gått i arv i generationer. Släktens alla konflikter och vendettor tycks börja hos en och samma person: morfar Sven Stolpe. I Bränn alla mina brev följer vi Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden.
Bränn alla mina brev ingår i Biopasset.
Söndag 11 December 2022
Klockan 19:00.

1 tim 42 min.


Tillåten från 0 år.

Köp biljetter här: Rumbaterapi
Rumba La Vie
Rumbaterapi


Tony är busschaufför. Han lever ensam och fri från känslomässiga band. Livet flyter på i en stadig lunk utan de komplikationer andra människor ger. En hjärtattack gör dock att allt kastas över ända. Tony börjar tänka igenom sitt liv och de han lämnat bakom sig. Främst i hans minne är exfrun Carmen och den nu vuxna dottern Maria. Tony blir fast besluten att bli en del av dotterns liv igen. Sagt och gjort skriver han in sig på dansskolan Maria leder. Enda problemet är att Tony avskyr dans. Ska den här gamle jycken lyckas lämna inkörda hjulspår och lära sig några nya tricks?
Söndag 18 December 2022
Klockan 15:00.

1 tim 05 min.


Tillåten från 0 år.

Köp biljetter här: Yuku
Yuku och Fjällets Blomma

Ett stämningsfullt och spännande musikaliskt äventyr för blivande sagoberättare!
Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, i ett slagsmål med en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden in i jordens tunnlar. I en av mormors böcker har den lilla musen läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus.
Världspremiär
Söndag 18 December 2022
Klockan 19:00.

3 tim 10 min.


Tillåten från ? år.

Köp biljetter här: Avatar 2
Avatar 2: The Way Of Water

Merän tio år efter händelserna i den första filmen berättar ”Avatar The Way of Water” historien om familjen Sully (Jake, Neytiri och deras barn), problemen som följer dem, allt de gör för att leva i säkerhet, slagen de utkämpar för att hålla sig levande och tragedierna de måste utstå.
Måndag 26 December 2022
Klockan 15:00.

1 tim 42 min.


Tillåten från 7 år.

Köp biljetter här: Mästerkatten 2
Mästerkatten 2

I höst återvänder allas leche-lapande, svärdsfäktande, galet modiga favorit-kattdjur. För första gången på över ett decennium, presenterar DreamWorks Animation ett nytt äventyr i Shreks universum, där den djärve lagbrytaren Mästerkatten upptäcker att hans passion för fara, och orädda våghalsighet, har tagit ut sin rätt. Mästerkatten har tappat räkningen och har gjort av med åtta av sina nio liv. För att få tillbaka de liven ger sig Mästerkatten ut på sitt största äventyr hittills.
Måndag 26 December 2022
Klockan 19:00.

3 tim 02 min.


Tillåten från ? år.

Köp biljetter här: Whitney Houston


I Wanna Dance With Somebody

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY handlar om musikikonen Whitney Houston. Naomi Ackie spelar Houston i denna biografiska musikal baserad på sångerskans storartade liv och musik. Filmen är regisserad av Kasi Lemmons utifrån ett manus av Oscar®nominerade Anthony McCarten. Filmen är en känslofylld och livfull resa genom Houstons karriär och musik.
Tisdag 27 December 2022
Klockan 15:00.

1 tim 28 min.


Tillåten från ? år.

Köp biljetter här: Håkan Bråkan
Håkan Bråkan

Håkan Bråkan är fast hos världens tråkigaste barnvakt och måste rymma hem för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det blir början på en serie förvecklingar där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att kunna vinna måste han ta med sig sina kunskaper från dataspelet ut i den riktiga världen. Lyckas han så vinner han inte bara lugn och ro för att spela – han kan också rädda hela grannskapet.
Tisdag 27 December 2022
Klockan 19:00.

2 tim 04 min.


Tillåten från 0 år.

Köp biljetter här: Downton Abbey 2
Downton Abbey En Ny Era

Från den prisbelönte skaparen Julian Fellowes, kommer storfilmen Downton Abbey: En ny era. Det globala fenomenets efterlängtade återkomst till biograferna, återförenar de älskade skådespelarna när de ger sig ut på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkehertiginnans nyligen ärvda villa.